Premiera video “Adieu” şi “Human Conditions”

Joi, 24 noiembrie 2022, la ora 18,00 (ora României), va avea loc premiera videoclipului piesei “Adieu” pe canalul Rammstein de Youtube. Regia este semnată de Specter Berlin, care a regizat şi videoclipul pentru “Deutschland”.
Filmările pentru videoclipul “Adieu” au avut loc într-un studio din Paris şi la Opéra Garnier, în mai 2022.
“Adieu”, cel de-al cincilea single al albumului “Zeit”, va fi lansat pe CD şi vinil în 25 noiembrie.

—–

Flake a scris un text şi Till a compus o poezie pentru cartea “Human Conditions” lansată de fotograful şi prietenul trupei, Olaf Heine, care dezvăluie 30 de ani din cariera acestuia prin fotografii alb-negru şi texte.
Cartea lansată în Germania în 26 octombrie 2022, conţine 224 de pagini şi poate fi comandată de pe Amazon, la preţul de 60$.

Turneul european 2023 şi documentarul despre istoria Rammstein

Revenim dintr-o pauza de concediu şi online cu veşti extraordinare. Spectacolul continuă! După terminarea turneului european, în timp ce turneul de stadioane de pe continentul american se desfăşoară literalmente fulminant, Rammstein având o energie pozitivă debordantă, – motiv pentru care vă recomandăm să urmăriţi conturile oficiale de Facebook şi Instagram ale trupei, unde trupa postează filmări şi fotografii spectaculoase din concerte, – acum avem şi confirmarea faptului că zvonistica pe tema retragerii trupei după acest concert este născută doar din îngrijorarea fanilor în privinţa versurilor introspective şi contemplative ale albumului “Zeit”, neavând un fundament real.
Unul dintre fanii prezenţi la Meet&Greet în Berlin a avut şansa de a discuta cu Paul Landers, care i-a mărturisit acestuia că trupa se simte extraordinar pe scenă şi nu are de gând să părăsească show-biz-ul prea curând. Aşa cum se ştia deja în mod neoficial, versurile albumului se referă la pierderea unor persoane apropiate trupei şi la astfel de experienţe din trecut, inclusiv în cazul “Adieu”, nicidecum la sfârşitul erei Rammstein.

O altă veste extraordinară este că se pregăteşte un mare documentar despre istoria Rammstein, compus din 4 părţi, care va fi lansat online, iar în paralel, “Ramm4” se va lansa ca single oficial, într-un moment pe care îl considerăm foarte oportun, cu atât mai mult cu cât conceptual, piesa cuprinde o mare parte din istoria Rammstein. Astfel, se va “face dreptate” acestei piese emblematice, care nu a mai încăput pe albumul “Zeit”.

Între timp, Rammstein au anunţat şi un nou turneu european în 2023, pentru care faza de pre-sale, pentru membrii LIFAD începe exclusiv prin Eventim marţi, 6 septembrie 2022, la ora 10, ora locală, şi se termină miercuri, 7 septembrie, la ora 10, ora locală, iar vânzarea generală de bilete începe pe 8 septembrie, ora 10, ora locală. Ora locală este ora locului de unde se cumpără biletul. (de exemplu, prin eventim.de ora locală este ora 10, în România ora 11).

Toate datele de turneu sunt disponibile în secțiunea LIVE.

ZEIT – albumul nr. 8, ANGST – al treilea extras pe single

Mâine, 29 aprilie 2022, este mult aşteptata zi a lansării oficiale a noului album, “Zeit“. Deja curg râuri de cerneală în întreaga lume, descriind în detaliu primele impresii după audiţia acestuia. Listăm aici câteva publicaţii:
https://www.loudersound.com/features/rammstein-zeit-track-by-track-expert
https://www.loudersound.com/reviews/rammstein-zeit-review-album-number-eight-peels-back-emotional-new-layers
https://www.revolvermag.com/music/review-rammsteins-smart-lewd-zeit-has-big-boobs-cock-rock-and-more
https://wallofsoundau.com/2022/04/25/rammstein-zeit-album-review/

Tot mâine, 29 aprilie 2022, va avea loc lansarea celui de-al treilea extras pe single al albumului, “Angst“. Videoclipul piesei va avea premiera pe canalul oficial de Youtube al trupei, la ora 18,00 (ora României), precum şi în seara de 28 aprilie, exclusiv în cinematografele din lume, listate de pagina oficială.

Regizorul videoclipului “Zeit”, Robert Gwisdek, a dat un interviu revistei Loudersound, destăinuind fanilor povestea fabuloaselor imagini.
Robert Gwisdek s-a născut în 19 ianuarie în 1984 şi are deja 4 premii în palmares, atât ca regizor, cât şi cat actor.

“Zick Zack” single

Zick Zack“, cel de-al doilea extras pe single al noului album “Zeit”, lansat oficial în 7 aprilie 2022, poate fi comandat fizic pe Amazon sau din Rammsteinshop, fiind disponibil în două formate:
1. Format revistă (32 pagini, CD, 6 afişe, 1 afiş XXL şi 30 autocolante)
2 Vinil 7″
Multe exemplare ale revistei au fost vândute sâmbătă, 9 aprilie, în Berlin, prin chioşcul “Zick Zack Kiosk”, deschis în Alexanderplatz.

Conţinut single:
1. Zick Zack 4:04
2. Zicl Zack (RMX by Boys Noize) 4:00

Albumul “Zeit” va fi distribuit şi în format casetă, dar numai în 1000 de exemplare în întreaga lume, prin Casa de discuri finlandeză Spinefarm şi prin magazinul britanic What Records.

Premieră video „Le jardin des larmes” – Till Lindemann feat. ZAZ

Astăzi, 5 noiembrie 2021, ora 13,00, ora României, va avea loc premiera videoclipului „Le jardin des larmes”.

Deşi piesa este un duet în limba franceză cu ZAZ (cu excepţia câtorva versuri în germană), frumoasele versuri au fost scrise de nimeni altul decât Till.
Pentru cei interesaţi, Rammstein lansează periodic playlist-uri („Sport frei”, „Spieltrieb” etc.) pe diverse canale de streaming, cum sunt Spotify, Deezer, Apple Music.

 

Ich hasse Kinder / Till Lindemann

Till Lindemann are un teaser pentru noul single “Ich hasse Kinder” (“Urăsc copiii”), în regia lui Serghey Grey, pe versuri de Till Lindemann, producător fiind Sky van Hoff (Rammstein, Emigrate). Premiera va avea loc în 1 iunie 2021 (ora 2,00, ora României), pe canalul oficial Till Lindemann de Youtube şi nu ca parte a proiectului Lindemann.
Noul single este disponibil pentru pre-comandă în RammsteinShop, ca vinil roşu 7 inch şi digipack CD:
1. Ich hasse Kinder
2. Ich hasse Kinder (AlterBoyz Remix)

De asemenea, GEMA (asociaţia germană a compozitorilor şi textierilor) a listat un alt titlu pentru Till Lindemann, “Le Jardin des Larmes” (“Grădina lacrimilor”), versuri Till Lindemann, muzica Thierry Olivier Faure, care se pare că va fi un duet cu cântăreaţa franceză Zaz. La acest moment nu se cunoaşte data lansării.

 

 

Noi concerte în 2022

Rammstein anunţă 4 concerte adiţionale pentru turneul de stadioane din 2022! Acestea sunt:

1. 15.05.2022 Praga, Airport Letnany, Cehia
2. 26.05.2022 Klagenfurt, Worthersee Stadion, Austria
3. 05.07.2022 Nijmegen, Goffertpark, Olanda
4. 04.08.2022 Ostend, Park de Nieuwe Koers, Belgia

Vânzarea biletelor pentru cele 4 concerte va începe în 19.05.2022, ora 16,00, ora României, la rammstein.com/tickets.
Membrii fan club-ului LIFAD vor avea posibilitatea să le achiziţioneze începând cu 17.05.2022, ora 16,00, ora României, până în 18.05.2022, la ora 16,00.

Lista întregului turneu de stadioane 2022 poate fi văzută în secțiunea LIVE.

Lindemann „Live in Moscow” / lansare în 21 mai 2021

„A fost, probabil unul din ultimele concerte ale erei apuse, un mare party înainte ca lumea întreagă să își dea shutdown: în 15 martie 2020, LINDEMANN au avut două concerte magistrale în Moscova, la VTB Arena. În 21 mai 2021, evenimentul deja istoric din Moscova va fi lansat ca album live, cover-ul a fost desenat în estetica realismului socialist.”

„Live in Moscow” (90 min., înregistrat cu 30 de camere HD) va fi lansat oficial în 21 mai 2021, în următoarele formate:

DVD (digipack, booklet de 20 pagini)
Blue-Ray (digipack, booklet de 20 pagini)
Deluxe (CD+Blue-Ray, booklet de 40 de pagini, cu coperţi groase)
Vinil 2LP (negru, 180 gr., booklet în format publicație cotidian)
Super Deluxe (CD + Blu-ray; booklet cu coperți groase, 40 de pagini; 2 măști faciale cu Till Lindemann şi Peter Tägtgren; 5 art-printuri; Certificat de autenticitate)

Pre-comenzi AICI.

Tracklist: Skills In Pills / Lady Boy / Fat / Frau & Mann / Ich Weiss es nicht / Allesfresser / Knebel / Home Sweet Home / Cowboy / Golden Shower / Blut / Platz Eins / Praise Abort / Fish On / Ach so gern / Gummi / Steh auf

 

Till Lindemann pentru Veganuary 2021

Producătorul de “carne vegană” LikeMeat prezintă pentru campania Veganuary 2021 un clip promo în care Till Lindemann manâncă un burger vegetarian. Veganuary promovează un stil de viaţă vegan şi încurajează publicul să manânce hrană vegetală în ianuarie 2021.
Clipul promo este un tribut adus unui fragment faimos din filmul “66 de scene din America”, regizat de danezul Jorgen Leth, în care, într-una dintre scene, artistul pop Andy Warhol mănâncă un hamburger al Burger King, timp de 4 minute şi 20 de secunde. Ulterior, legat de tradiţia consumismului american, celebrul artist a declarat că este minunat faptul că în America, consumatorii bogaţi cumpără în esenţă aceleaşi lucruri ca cei săraci, cum ar fi de exemplu, Coca-Cola.

Astăzi, 4 ianuarie 2021, Till Lindemann împlineşte 58 de ani. La mulţi ani frumoşi, Till!

Alle Tage ist kein Sonntag

Till Lindemann și violonistul David Garett au lansat în 11 decembrie 2020 propria versiune a hit-ului “Alle Tage ist kein Sonntag”, compus în 1922 de Carl Ferdinands și Carl Clewing, pe muzica mai multor artiști, printre care și Marlene Dietrich și Fritz Wunderlich.

Clipul este filmat în Serbia sub regia lui Zoran Bihać.

Single-ul se găsește în două formate: CD digipack și vinyl 7 inch, cu tracklist:
1. Alle Tage ist kein Sonntag – 2:35
2. Alle Tage ist kein Sonntag (Bazzazian remix) – 5:22

Pre-comenzi: