Premieră video „Le jardin des larmes” – Till Lindemann feat. ZAZ

Astăzi, 5 noiembrie 2021, ora 13,00, ora României, va avea loc premiera videoclipului „Le jardin des larmes”.

Deşi piesa este un duet în limba franceză cu ZAZ (cu excepţia câtorva versuri în germană), frumoasele versuri au fost scrise de nimeni altul decât Till.
Pentru cei interesaţi, Rammstein lansează periodic playlist-uri („Sport frei”, „Spieltrieb” etc.) pe diverse canale de streaming, cum sunt Spotify, Deezer, Apple Music.

 

Apariţii mult aşteptate 2021 – 2022: Albumul Rammstein nr. 8, turneul Till Lindemann 2022 şi albumul Emigrate nr. 4

Una din cele mai aşteptate veşti de la Rammstein este cea dată de Christoph Scheneider pe contul său de Instagram acum cinci zile:

„Spaţiul ne cheamă! Am avut onoarea să vorbesc cu astronautul Thomas Pesquet (astronaut francez, la a doua misiune pe Staţia Spaţială Internaţională – n.n.) din partea Rammstein. El este în prezent comandantul echipei ISS şi trăieşte de o jumătate de an în spaţiu. Am simţit că un vis din copilărie se împlineşte pentru mine – să vorbesc cu o persoană care trăieşte în cer şi care împărtăşeşte o fărâmă din viziunea ei, realizând din nou cât de mici suntem în comparaţie cu adâncimile Universului…
El a fost primul care a ascultat una din noile noastre piese de pe noul album. A avut premiera în spaţiu, ceea ce este o onoare pentru noi. Mulţumim NASA, Agenţiei Spaţiale Europene şi lui Thomas pentru această experienţă unică.”

Să ne amintim că Flake a confirmat în martie că Rammstein au pregătit un nou album de studio în timpul lockdown-ului, cu numărul 8, acest lucru fiind sugerat şi de fotografiile şi video-urile postate din studioul La Fabrique din Saint-Rémy-de-Provence, Franţa, unde au înregistrat cel de-al şaptelea album din 2019. Albumul va fi lansat în 2022, iar primul extras pe single este foarte probabil să apară acest an.

++

Rammstein a lansat o compilaţie de piese pe Spotify, intitulată „Sport frei” („Sport frei” – un salut al mişcării sportive a muncitorilor din R.D.G.)

++

Pe site-ul oficial al fotografului Olaf Heine vă puteţi delecta cu proiectul “Frühling in Paris”, o uimitoare incursiune în culisele şi pe scena Rammstein, cu cadre excepţionale şi inedite.

++

Till Lindemann îşi continuă proiectul personal nestigherit şi dă dovadă de energie, fecunditate, versatilitate şi spirit neobosit, motiv pentru care îl iubim necontenit:
„Le Jardin des Larmes” este cea mai recentă piesă înregistrată cu artista franceză ZAZ, versurile copleşitor de frumoase fiind semnate de Till:

 

Till Lindemann a anunţat „Ich hasse Tour 2022”:
18.01.2022 Stereo Plaza, Kiev, Ucraina
20.01.2022 EXPO-Aréna, Bratislava, Slovacia
22.01.2022 Tipsport arena, Praga, Cehia
23.01.2022 Arena Riga, Riga, Letonia
26.01.2022 Mvk “Novosibirsk Ekspotsentr”, Novosibirsk, Rusia
28.01.2022 Adrenaline Stadium, Moscova, Rusia
Noi date urmează a fi anunţate.
Bilete: www.till-lindemann.com

 

Till a fost invitat special la Festivalul Internaţional de Muzică Militară “Spasskaya Tower” din Piața Roșie, Moscova, în 4 și 5 septembrie 2021, unde a cântat piesa “Lubimiy Gorod” (oraş iubit).
Colecţia de poeme “In stillen Nächten” va apărea şi în limba franceză, la editura L’Iconoclaste, sub titlul “Nuits silencieuses” şi va fi ilustrată de celebrul fotograf al trupei, Matthias Matthie

++

Cel de-al patrulea album Emigrate, „The Persistence of Memory” va fi lansat în 12 noiembrie 2021. Albumul a fost denumit după celebra pictură a lui Dali, „Persistenţa memoriei”, cu ceasurile care se scurg. Kruspe a declarat ca albumul este o privire în interiorul minţii lui şi că speră ca oamenii să îl cunoască mai bine cu acest album.

Până acum au fost lansate trei single-uri:

1. Always On My Mind (feat. Till Lindemann), cover al celebrei piese lansată de Gwen McCrae, în 1972 şi preluată de Elvis Presley, Willie Nelson and Pet Shop Boys, această piesă a fost compusă de Richard Kruspe ca o contribuţie la un album remix, proiect la care s-a renunţat ulterior

 

2. You Can’t Run Away

 

3. Freeze My Mind

 

Playlist „The Persistence of Memory”:
1. Rage
2. Always On My Mind
3. Freeze My Mind
4. Yeah Yeah Yeah
5. Come Over
6. You Can’t Run Away
7. Hypothetical
8. Blood Stained Wedding
9. I Will Let You Go

Mai multe detalii legate de variantele albumului şi comenzi puteţi consulta pe site-ul oficial, cu menţiunea că vinil-ul roşu se regăseşte exclusiv în rammsteinshop.

Ich hasse Kinder / Till Lindemann

Till Lindemann are un teaser pentru noul single “Ich hasse Kinder” (“Urăsc copiii”), în regia lui Serghey Grey, pe versuri de Till Lindemann, producător fiind Sky van Hoff (Rammstein, Emigrate). Premiera va avea loc în 1 iunie 2021 (ora 2,00, ora României), pe canalul oficial Till Lindemann de Youtube şi nu ca parte a proiectului Lindemann.
Noul single este disponibil pentru pre-comandă în RammsteinShop, ca vinil roşu 7 inch şi digipack CD:
1. Ich hasse Kinder
2. Ich hasse Kinder (AlterBoyz Remix)

De asemenea, GEMA (asociaţia germană a compozitorilor şi textierilor) a listat un alt titlu pentru Till Lindemann, “Le Jardin des Larmes” (“Grădina lacrimilor”), versuri Till Lindemann, muzica Thierry Olivier Faure, care se pare că va fi un duet cu cântăreaţa franceză Zaz. La acest moment nu se cunoaşte data lansării.

 

 

Noi date in turneul 2022

Datorită vânzării rapide de bilete pentru concertul de la Praga de anul viitor, Rammstein anunţă un al doilea concert la Praga (Airport Letnany), în data de 16 mai 2022. Biletele sunt puse în vânzare din data de 27 mai 2021, la adresa rammstein.com/tickets.

Primul turneu de stadioane mari din America de Nord va fi mutat în toamna anului 2022. Datorită cererii mari de bilete, va exista un concert suplimentar la L.A. Colisseum, în 24 septembrie 2022 şi un al treilea concert la Foro Sol în Mexico City, în 4 octombrie 2022. Biletele se pun în vânzare în 28 mai 2021.

Datele turneului nord-american din 2022:

21.08.2022 Montreal, Parc Jean-Drapeau
27.08.2022 Minneapolis, U.S. Bank Stadium
31.08.2022 Philadelphia, Lincoln Financial Field
03.09.2022 Chicago, Soldier Field
06.09.2022 East Rutherford (N.Y.C.), Metlife Stadium
09.09.2022 Foxborough (Boston), Gilette Stadium
24.09.2022 L.A. Colisseum
04.10.2022 Mexico City, Foro Sol

Toate datele de turneu sunt disponibile în secțiunea LIVE.

Noi concerte în 2022

Rammstein anunţă 4 concerte adiţionale pentru turneul de stadioane din 2022! Acestea sunt:

1. 15.05.2022 Praga, Airport Letnany, Cehia
2. 26.05.2022 Klagenfurt, Worthersee Stadion, Austria
3. 05.07.2022 Nijmegen, Goffertpark, Olanda
4. 04.08.2022 Ostend, Park de Nieuwe Koers, Belgia

Vânzarea biletelor pentru cele 4 concerte va începe în 19.05.2022, ora 16,00, ora României, la rammstein.com/tickets.
Membrii fan club-ului LIFAD vor avea posibilitatea să le achiziţioneze începând cu 17.05.2022, ora 16,00, ora României, până în 18.05.2022, la ora 16,00.

Lista întregului turneu de stadioane 2022 poate fi văzută în secțiunea LIVE.

Noutăţi Lindemann şi Rammstein

Noul single Lindemann, “Любимый город” (“Lubimiy Gorod” – „Oraş iubit”) a fost lansat pe canalul oficial de Youtube, în varianta clasică şi varianta orchestrală (acesta din urmă fiind filmat în muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg).

Piesa a apărut prima dată într-una dintre scenele filmului sovietic “Истребители” („The fighter” – „Luptătorul”). Un cover al piesei a fost inclus în coloana sonoră a noului film de război cu titlul în engleză „V2. Escape from Hell”, având ca personaj principal un pilot de luptă sovietic, Mihail Devyataev, care a scăpat dintr-un lagăr de concentrare pe un bombardier furat. În campania de promovare a filmului va face parte şi un videoclip.
Într-un interviu, regizorul filmului a spus că Lindemann însuși a venit la el cu o ofertă de a interpreta această melodie și de a face un videoclip pentru ea:

Probabil pentru că Till a crescut în R.D.G. Pentru că tatăl său a petrecut mult timp în Uniunea Sovietică, a călătorit, a fost scriitor. Pentru că Till însuși a fost un pionier. Pentru că acest cântec i-a fost cântat de mama sa în copilărie… „Orașul iubit” ar fi laitmotivul filmului. Devyataev a fost considerat un erou în fosta R.D.G., există un monument pentru el pe insula Usedom, a fost onorat acolo atât în ​​epoca sovietică, cât și după unificarea Germaniei. Așa am ajuns să realizăm un videoclip muzical.

Sursa: meduza.io, rammwiki.

Rammstein scot la licitaţie premiile de aur și platină ale trupei, selectate cu atenție, pentru o cauză bună. Trofeele vor fi scoase la licitație în lunile următoare şi sunt sortate după albume. Distribuirea donațiilor se va face către diferite organizații.
Primul premiul de platină licitat este al lui Paul pentru albumul „Herzeleid”, acesta fiind şi unul dintre primele premii din istoria formației.
Faceți clic aici dacă doriți să participați.

Turneul de stadioane reprogramat pentru 2022

Din nefericire, din cauza tuturor restricţiilor impuse de criza COVID-19, trupa este nevoită să amâne din nou turneul european de stadioane, planificat pentru anul 2020.
Trupa şi întreaga echipă sunt foarte dezamăgite, cu atât mai mult cu cât organizarea unui eveniment de această anvergură este foarte dificilă în asemenea condiţii, astfel că acest pas a fost inevitabil.
Concertele sunt reprogramate pentru anul 2022. Din păcate, au trebuit făcute unele schimbări minore şi concertul din Belfast a fost anulat integral. Costul biletelor pentru concertul din Belfast va fi restituit, toate celelalte bilete rămânând valabile!
Trupa foloseşte această pauză pentru a continua să lucreze la piese noi.
Aşteptăm să ne vedem în 2022!

Noile date de turneu sunt disponibile în secțiunea LIVE.

Lindemann „Live in Moscow” / lansare în 21 mai 2021

„A fost, probabil unul din ultimele concerte ale erei apuse, un mare party înainte ca lumea întreagă să își dea shutdown: în 15 martie 2020, LINDEMANN au avut două concerte magistrale în Moscova, la VTB Arena. În 21 mai 2021, evenimentul deja istoric din Moscova va fi lansat ca album live, cover-ul a fost desenat în estetica realismului socialist.”

„Live in Moscow” (90 min., înregistrat cu 30 de camere HD) va fi lansat oficial în 21 mai 2021, în următoarele formate:

DVD (digipack, booklet de 20 pagini)
Blue-Ray (digipack, booklet de 20 pagini)
Deluxe (CD+Blue-Ray, booklet de 40 de pagini, cu coperţi groase)
Vinil 2LP (negru, 180 gr., booklet în format publicație cotidian)
Super Deluxe (CD + Blu-ray; booklet cu coperți groase, 40 de pagini; 2 măști faciale cu Till Lindemann şi Peter Tägtgren; 5 art-printuri; Certificat de autenticitate)

Pre-comenzi AICI.

Tracklist: Skills In Pills / Lady Boy / Fat / Frau & Mann / Ich Weiss es nicht / Allesfresser / Knebel / Home Sweet Home / Cowboy / Golden Shower / Blut / Platz Eins / Praise Abort / Fish On / Ach so gern / Gummi / Steh auf