Premiera video “Adieu” şi “Human Conditions”

Joi, 24 noiembrie 2022, la ora 18,00 (ora României), va avea loc premiera videoclipului piesei “Adieu” pe canalul Rammstein de Youtube. Regia este semnată de Specter Berlin, care a regizat şi videoclipul pentru “Deutschland”.
Filmările pentru videoclipul “Adieu” au avut loc într-un studio din Paris şi la Opéra Garnier, în mai 2022.
“Adieu”, cel de-al cincilea single al albumului “Zeit”, va fi lansat pe CD şi vinil în 25 noiembrie.

—–

Flake a scris un text şi Till a compus o poezie pentru cartea “Human Conditions” lansată de fotograful şi prietenul trupei, Olaf Heine, care dezvăluie 30 de ani din cariera acestuia prin fotografii alb-negru şi texte.
Cartea lansată în Germania în 26 octombrie 2022, conţine 224 de pagini şi poate fi comandată de pe Amazon, la preţul de 60$.

Filmarea concertelor din Mexico City

În acelaşi timp cu concertele de pe teritoriul Americii, Rammstein derulează un proiect de filmare a celor trei concerte din 1, 2 şi 4 octombrie din Mexico City, din cadrul turneului american 2022, motiv pentru care trupa a făcut un anunţ în interiorul comunităţii oficiale LIFAD, referitor la faptul că nu va putea organiza Meet & Greet la Foro Sol, Mexico City.
În afara filmărilor obişnuite din timpul concertelor, utilizate pentru proiecţia imaginilor pe ecranele scenei, în Mexico City va fi montat un număr mai mare de camere, pentru cadrele largi.
În 2019, în Viena, Rammstein nu au putut organiza Meet & Greet din acelaşi motiv, filmările din cadrul celor două concerte din Viena fiind folosite de trupă pentru trailer-ul turneului 2022.
Rămâne de văzut dacă filmările din Viena şi Mexico City vor fi folosite şi pentru un eventual DVD live al turneelor de stadioane mari.

Suplimentare date turneu 2023

Pentru că în data de 8 septembrie 2022, în aproximativ trei ore de la punerea în vânzare a biletelor pentru turneul european din 2023 s-au vândut peste un milion de bilete, turneul european 2023 a fost suplimentat cu încă 9 concerte.
Lista completă se găsește în secțiunea LIVE.

Precizăm că toate concertele din Germania (4 în Munchen, 3 în Berlin) şi cele din Finlanda, Olanda, Austria, Belgia şi Franţa sunt deja sold out.

Turneul european 2023 şi documentarul despre istoria Rammstein

Revenim dintr-o pauza de concediu şi online cu veşti extraordinare. Spectacolul continuă! După terminarea turneului european, în timp ce turneul de stadioane de pe continentul american se desfăşoară literalmente fulminant, Rammstein având o energie pozitivă debordantă, – motiv pentru care vă recomandăm să urmăriţi conturile oficiale de Facebook şi Instagram ale trupei, unde trupa postează filmări şi fotografii spectaculoase din concerte, – acum avem şi confirmarea faptului că zvonistica pe tema retragerii trupei după acest concert este născută doar din îngrijorarea fanilor în privinţa versurilor introspective şi contemplative ale albumului “Zeit”, neavând un fundament real.
Unul dintre fanii prezenţi la Meet&Greet în Berlin a avut şansa de a discuta cu Paul Landers, care i-a mărturisit acestuia că trupa se simte extraordinar pe scenă şi nu are de gând să părăsească show-biz-ul prea curând. Aşa cum se ştia deja în mod neoficial, versurile albumului se referă la pierderea unor persoane apropiate trupei şi la astfel de experienţe din trecut, inclusiv în cazul “Adieu”, nicidecum la sfârşitul erei Rammstein.

O altă veste extraordinară este că se pregăteşte un mare documentar despre istoria Rammstein, compus din 4 părţi, care va fi lansat online, iar în paralel, “Ramm4” se va lansa ca single oficial, într-un moment pe care îl considerăm foarte oportun, cu atât mai mult cu cât conceptual, piesa cuprinde o mare parte din istoria Rammstein. Astfel, se va “face dreptate” acestei piese emblematice, care nu a mai încăput pe albumul “Zeit”.

Între timp, Rammstein au anunţat şi un nou turneu european în 2023, pentru care faza de pre-sale, pentru membrii LIFAD începe exclusiv prin Eventim marţi, 6 septembrie 2022, la ora 10, ora locală, şi se termină miercuri, 7 septembrie, la ora 10, ora locală, iar vânzarea generală de bilete începe pe 8 septembrie, ora 10, ora locală. Ora locală este ora locului de unde se cumpără biletul. (de exemplu, prin eventim.de ora locală este ora 10, în România ora 11).

Toate datele de turneu sunt disponibile în secțiunea LIVE.

ZEIT – albumul nr. 8, ANGST – al treilea extras pe single

Mâine, 29 aprilie 2022, este mult aşteptata zi a lansării oficiale a noului album, “Zeit“. Deja curg râuri de cerneală în întreaga lume, descriind în detaliu primele impresii după audiţia acestuia. Listăm aici câteva publicaţii:
https://www.loudersound.com/features/rammstein-zeit-track-by-track-expert
https://www.loudersound.com/reviews/rammstein-zeit-review-album-number-eight-peels-back-emotional-new-layers
https://www.revolvermag.com/music/review-rammsteins-smart-lewd-zeit-has-big-boobs-cock-rock-and-more
https://wallofsoundau.com/2022/04/25/rammstein-zeit-album-review/

Tot mâine, 29 aprilie 2022, va avea loc lansarea celui de-al treilea extras pe single al albumului, “Angst“. Videoclipul piesei va avea premiera pe canalul oficial de Youtube al trupei, la ora 18,00 (ora României), precum şi în seara de 28 aprilie, exclusiv în cinematografele din lume, listate de pagina oficială.

Regizorul videoclipului “Zeit”, Robert Gwisdek, a dat un interviu revistei Loudersound, destăinuind fanilor povestea fabuloaselor imagini.
Robert Gwisdek s-a născut în 19 ianuarie în 1984 şi are deja 4 premii în palmares, atât ca regizor, cât şi cat actor.

Audiţie “Zeit” în premieră exclusivă în cinematografe

Pe 28 aprilie, cu o zi înainte de lansarea oficială a albumului, fanii vor avea oportunitatea exclusivă să vadă, să audă şi să experimenteze cele 11 noi piese, în premieră, într-un mod spectaculos, în format audio Dolby Atmos. Acest lucru se întâmplă într-o singură seară, în cinematografele listate pe site-ul oficial.

Invitaţii pentru membrii clubului oficial LIFAD

Rammstein nu a confirmat în mod oficial faptul că turneul de stadioane 2022 va avea loc, însă însă membrii clubului oficial LIFAD au fost invitaţi să participe la o tombolă pentru câştigarea de invitaţii la repetiţiile care vor avea loc în 11 şi 13 mai 2022, la Praga, înaintea începerii turneului, primele concerte fiind la Praga, în 15 şi 16 mai 2022.
Câştigătorii vor fi selectaţi începând cu 20 aprilie 2022, utilizând un generator aleatoriu de numere şi vor fi anunţaţi pe e-mail. Confirmarea va fi doar pentru câştigător şi invitatul său, aceasta va fi nominală şi netransferabilă, iar data aleasă nu va putea fi schimbată.

“Zick Zack” single

Zick Zack“, cel de-al doilea extras pe single al noului album “Zeit”, lansat oficial în 7 aprilie 2022, poate fi comandat fizic pe Amazon sau din Rammsteinshop, fiind disponibil în două formate:
1. Format revistă (32 pagini, CD, 6 afişe, 1 afiş XXL şi 30 autocolante)
2 Vinil 7″
Multe exemplare ale revistei au fost vândute sâmbătă, 9 aprilie, în Berlin, prin chioşcul “Zick Zack Kiosk”, deschis în Alexanderplatz.

Conţinut single:
1. Zick Zack 4:04
2. Zicl Zack (RMX by Boys Noize) 4:00

Albumul “Zeit” va fi distribuit şi în format casetă, dar numai în 1000 de exemplare în întreaga lume, prin Casa de discuri finlandeză Spinefarm şi prin magazinul britanic What Records.