Rammstein si managementul trupei se arata direct interesati de grupul format din cei trei copilasi de origine româna, care au deja pregatite trei cover-uri dupa piesele Rammstein “Sonne”, “Ich will si “Du riechst so gut”, intr-o maniera “medievala”, asa cum arata si denumirea grupului lor: Children Medieval Band. Grupul este format din Stefan (10 ani – voce, chitara, vioara), Olga (8 ani – clape) si Cornelia (5 ani – tobe, harpa).
Dorind sa aflam mai multe detalii despre acesti copii talentati, o sursa din anturajul familiei ne-a dezvaluit faptul ca micutii sunt frati si locuiesc in SUA de 5 ani, intentionand sa revina in România, cel putin pentru o vreme (caci au dubla cetatenie), dar acest fapt nu este inca stabilit. Din diverse motive, parintii lor au decis ca micutii sa urmeze cursuri de home-school, invatand acasa si avand contacte saptamanale cu alte grupuri care urmeaza acelasi tip de invatamant. Au rezultate foarte bune la scoala, mai ales la matematica. Duminica merg la biserica ortodoxa din localitatea in care locuiesc. Stefan a avut astfel mai mult timp sa asculte orice fel de muzica si sa studieze singur mai multe instrumente. Copiii au cu totii timp sa studieze ce vor, cand vor si cum vor, mare parte din farmecul lor fiind libertatea lor de expresie.
In ceea ce priveste educatia muzicala, Stefan a inceput sa studieze in România cu un profesor de pian, intre varsta de 3 si 5 ani, apoi a continuat un an de pian si un an de vioara, in New York, cu profesori. De la 7 ani studiaza singur. Olga a avut si ea startul in ale muzicii cu un an de vioara si pian. De doi ani studiaza singura. Stefan si Olga au facut parte din Youth Symphony Orchestra din orasul lor. Cea mica, Cornelia, a studiat cateva luni pian si vioara cu profesori, dar cel mai repede a avansat cantand la percutie live cu ceilalti doi frati.
Grupul a fost fondat de Stefan acum un an, avand doua compozitii nefinisate. Parintii i-au incurajat sa continue aceasta activitate si sa studieze istoria, muzica medievala si in paralel istoria rock-ului. Au fost ajutati la aranjamente de tatal lor, care are cunostinte tehnice muzicale.
Rammstein este o formatie indragita de ambii parinti. Fetelor le-a placut mai mult “Ich Will“, aceasta fiind prima piesa heavy pe care au invatat-o. Au urmat “Sonne” si “Du riechst so gut“. Copiii mai au inregistrate cover-uri dupa Beatles (“Love Me Do”) si Graham Gouldman (“Heart Full of Soul”).

Pentru viitor, pe lista lui Stefan ar urma o piesa Stranglers, una Cream, un alt Beatles etc., dar este foarte posibil si un alt cover Rammstein, avand se pare un mare succes. Apoi probabil ca vor incerca compozitii mai dificile. Acest lucru demonstreaza deja ca acesti copii au o cultura muzicala avansata pentru varsta lor, cu mari promisiuni de dezvoltare si auto-educare in viitor.
Textele in limba româna au fost adaugate si adaptate de catre parinti. Textul in limba engleza al piesei “Heart Full Of Soul” a fost modificat chiar de Stefan. Unul din marile atuuri ale trupei Rammstein este ca a reusit intr-un timp scurt sa cucereasca o intreaga lume, cantand in limba materna. Adaugarea textelor in limba romana in cover-urile copiilor este o tusa personala, menita astfel sa transfigureze ideea originala intr-o aura de intimitate si deschidere catre cultura noastra. Copiii vor ca piesele sa aiba un mesaj mai aproape de spiritul lor.

Le multumim acestor copii si parintilor lor pentru ceea ce fac si mai ales, pentru ca o fac si intr-o frumoasa maniera româneasca!

cristina@rammstein.ro