“Niciodata nu m-am gandit ca ar putea sa mai fie si altceva important in viata mea in afara de muzica mea”

PASIUNEA

“Il admir pe Phil Rudd din AC/DC. Are un stil foarte interesant de a bate. A fost si modelul meu cand am inceput sa cant la tobe. Mai tarziu am fost influentat de tot acel “Neue Deutsche Welle” si de “New Wave”, de ex. trupe ca Ministry. De asemenea, muzica heavy, dark si techno a avut influenta asupra mea. Acum 10 ani, eram un mare fan Pantera, albumul “Vulgar Display of Power” s-a sudat in casetofonul din masina mea! (rade) Vinnie Paul canta extraordinar pe acel album. Chad Smith din Red Hot Chili Peppers este un foarte bun si complex baterist. In prezent, imi place John Otto din Limp Bizkit foarte mult, am cantat impreuna cateva piese in 1998 in SUA.”

“Prefer sa nu dau interviuri. E mai palpitant cand nu stii atat de multe despre o trupa. Cred ca in America e diferit, trebuie sa te prezinti atat de des publicului, altfel uita de tine.”

Acum cativa ani ati fost in turneu cu Kiss. Stiu ca ati tot fost comparati cu ei, cum a fost?
“O alta sclipire in cariera noastra, desigur. Ne-au luat in ultimul lor turneu sud-american. Am cantat in Brazilia, Argentina si Mexic. A fost minunat sa fim atat de aproape de staruri rock reale. Ei chiar sunt staruri rock pentru mine. Sunt inalti si mascati. Am facut o fotografie impreuna. Ne-am putut face tot show-ul pirotehnic. Am putut face tot ce-am vrut fara ca lor sa le pese. Au fost foarte cool.”

“Niciodata nu m-am gandit ca ar putea sa mai fie si altceva important in viata mea in afara de muzica mea.”
IN AFARA SI INAUNTRUL TRUPEI

Prefera sa i se spuna Schneider sau Doom. A invatat engleza in scoala.

Cand a inceput sa faca muzica, a luat cateva lectii private, dar mai ales a invatat sa cante la tobe. Trupele in care a cantat sunt Keine Ahnung, Frechheit, Die Firma, Feeling B (intre 1990 si 1993). Despre muzica, spune ca ii plac trupele de heavy metal.

In prezent este divortat si pastreaza tacerea despre fiica sa.
Se spune ca Christoph este foarte incapatanat, dar si un mare visator.

S-a nascut pe 11 mai 1966 la Berlin, intr-o familie foarte numeroasa: are 5 surori si un frate. Parintii sai au fost muzicieni profesionisti. Una din surori, Constance, le-a creat costumele de scena la un moment dat.

La 14 ani, in 1980, fratele lui i-a facut un set de tobe din cutii de conserva aruncate.

A parasit scoala in 1982, la 16 ani, si si-a inceput ucenicia in ingineria comunicatiilor (instalarea de telefoane).

“Pana la urma am avut propriul meu set de tobe pe care l-am cumparat la sfarsitul gimnaziului din economiile mele. Setul nu era unul nou, era intr-o forma rea, dar nu conta. Nu mi se oferea altceva si puteam canta. Nu avea nici macar calitatea unui set Takton, s-a stricat de cateva ori si era bine sa cunosti un sudor pentru ca partea cu tablaria era o problema.”

doom_02

In 1984, la 18 ani, a fost incorporat in armata, fiind singurul membru Rammstein care a efectuat serviciul militar obligatoriu.

Dupa armata s-a angajat ca incarcator de marfa. A dat la un conservator, dar a fost respins de 2 ori. Tatal lui nu suporta ideea da a merge la scoala pentru a invata sa cante la tobe. Parintii lui l-au dezaprobat, dorind ca el sa invete un instrument clasic. In acest timp, Christoph planuia sa invete trompeta.

A inceput in aceasta perioada sa cante in trupe locale. In 1990, la varsta de 24 de ani, canta regulat in “Die Firma” si in alte trupe.

In 1993 a calatorit prima oara in SUA cu Till, Oliver si Richard.

In 1994 au castigat un concurs (Berlin Senates Music) in Berlin avand ca premiu inregistrarea unui demo cu 4 piese. Paul Landers s-a alaturat trupei definitive, urmat de ultimul membru pentru echipa completa, Christian “Flake” Lorenz.

Se stie ca in perioada “Herzeleid”, fiecare dintre ei a avut probleme cu femeile.

Schneider spune ca in perioada turneului “Mutter” s-a simtit ca un outsider si a avut foarte multe probleme in acea perioada, probleme care ulterior s-au rezolvat intr-un mod fericit.

doom_03

“Reise, Reise” a aparut in septembrie 2004. Spune ca acest album i-a dat sansa “sa cante mai liber decat inainte si a fost mai bine”. Turneul european inceput in noiembrie a fost un enorm succes de casa (sold out) si a durat 4 luni.

In iunie 2005, Rammstein se reintorc la Wuhlheide Open Air Arena, in Berlin , pentru sustinerea a 4 concerte consecutive, la aproape 7 ani dupa concertele sold out din august 1998 din aceeasi locatie. Cel de-al cincilea album, “Rosenrot”, va fi lansat pe 28 octombrie si va contine piese noi si piese inregistrate in timpul “Reise, Reise”. Desi se anunta o pauza mare, pana in 2007, e posibil sa mai concerteze in America de Sud, pentru promovarea lui “Rosenrot”.

doom_04

Christoph are o personalitate puternica, asa cum bateria sa vine sa defineasca muzica nemtilor.