Sven Helbig despre noul album Rammstein

Compozitorul german Sven Helbig, care aranjează unele părţi orchestrale pentru Rammstein, a povestit într-un interviu din 7 februarie 2022 cu Sächsische.de, despre ceea se întâmplă cu noul album Rammstein şi cu turneul din 2022.

Când va fi lansat noul album?

– Însăşi trupa nu ştie asta. Motivul este banal: lipsa de hârtie. Ar trebui să fie posibil să trimită un mare număr de CD-uri şi discuri, care înseamnă multe broşuri şi coperţi, în întreaga lume. Iar acest lucru este probabil nerealist acum.

Dar tu ţi-ai terminat treaba acolo?

– Da, treaba mea e terminată. Am trimis totul cu două săptămâni în urmă. Pentru trupă, pauza asta „corona” este enervantă. Cei şaşe membri nu ştiu când albumul va fi lansat şi nu ştiu dacă turneul va avea loc anul ăsta. Ei vor să meargă mai departe, să cânte, dar în loc de asta, ca majoritatea muzicienilor, stau şi îşi frământă mâinile, aşteptând ca ultimele decizii să fie luate.

Vei dezvălui câteva detalii?

– Totul e secret şi e imposibil, pentru că trupa de multe ori abandonează piese în ultimul moment, le schimbă. Till nu vrea să rescrie textul şi Richard consideră asta o prostie. Sau chitariştii nu se pot pune de acord pe un riff. În cele din urmă, piesa este produsă. În ceea ce privește albumele anterioare, de multe ori așteptam cu nerăbdare ceva ce am auzit și mi s-a părut grozav.”

Foto: © Claudia Weingart

Sursa: Rammstein Belgium