Rammstein au filmat un videoclip lângă Varşovia, în Polonia

Surse neoficiale ne-au confirmat că Paul şi Schneider au fost văzuţi sâmbătă, 18 decembrie 2021, pe străzile Varşoviei.
Duminică, 19 decembrie 2021, rapperul polonoez Malik Montana a postat pe contul de Instagram o fotografie cu el şi Till fumând trabucuri în hotelul Europejski din Varşovia.
Regizorul Jörn Heitmann a postat pe contul său de Instagram o fotografie din spitalul de boli mintale Tworki, cu tag-uri, anunţând că filmează acolo. Tworki face parte din oraşul Pruszków şi se află la aproximativ 20 km de Varşovia. Spitalul deţine departamente de tratament şi de cercetare ştiinţifică. Există şi un cimitir al victimelor din Cel de-al Doilea Război Mondial acolo. Se pare că până la acest videoclip, nicio echipă de filmare sau fotografie nu a avut acces în această instituţie, ceea ce cu Rammstein este o premieră.
Practic până acum au fost filmate două videoclipuri, în Austria şi Polonia, pentru noul album, care va avea lansarea în prima parte a anului 2022, înainte de începerea turneului.

În decembrie 2021, Richard a fost intervievat de revista poloneză „Teraz Rock”, din care spicuim câteva idei importante:
1. După turneul din 2019 cu Rammstein, din starea de a fi „high” a căzut brusc într-o stare de „low”, câd totul s-a oprit şi toate concertele au încetat.
2. Richard preferă filmele care te pun pe gânduri, iar unul din favoritele sale este „Usual suspects”, al regizorului Bryan Singer (1995). Îi place să vadă filme acasă la el, pe plaformele de streaming. Ultimul film văzut la cinema este „Joker”.
3. Haina de blană din „Freeze My Mind”, ca şi cea din „Deutschland” live este 100% sintetică, deci niciun animal nu a fost rănit. 🙂
4. Legat de oja pe care o foloseşte ca semn distinctiv deja, a spus că în primele live-uri cu Rammstein, când luminile se stingeau pe scenă nu îşi putea vedea degetele, motiv pentru care a început să folosească ojă argintie, cu care degetele sale erau vizibile în întuneric. În timp, aceasta s-a transformat în negru (simbol al „părţii întunecate”) şi roşu (simbol al iubirii).
5. Steagul LGBT din Chorzów şi sărutul cu Paul din Moscova au fost literalmente o declaraţie de „Liebe ist für alle da”. Richard este foarte liberal şi crede că fiecare trebuie să fie liber să îşi exprime propria sexualitate. Îşi aminteşte de cenzura din jurul ideii de homosexualitate din Germania Democrată şi nu doreşte ca istoria să se repete. Crede că fiecare individ are elemente feminine şi masculine şi este bine să le echilibreze.
6. Pe albumul Emigrate „Persistence of Memory” a înregistrat toate instrumentele, mai puţin bateria. Este uimit de tinerii din ziua de azi în ce priveşte producţia muzicală. DJ Andrea Marino este acum asistentul personal şi inginerul de sunet în unul din cele două studiouri pe care Richard le are acasă şi este posibil să lucreze şi la cel de-al 5-lea album Emigrate. În viaţa privată, DJ-ul italian este prietenul fiicei lui Richard, Khira Li.
7. „Persistence of Memory” nu va fi ultimul album Emigrate, dar sigur încheie un capitol din istoria trupei. Richard şi-a exprimat interesul în muzica electronică şi a menţionat unele din primele surse de inspiraţie ale sale: Depeche Mode, Kratfwerk, Nine Inch Nails şi genul new wave. A menţionat că acum poate cânta la mai multe instrumente, nu doar la chitară, ceea ce reprezintă noi frontiere pentru el.

Interviul din noiembrie 2021 cu Richard luat de agenţia SpotOnNews poate fi citit AICI.