Rammstein in Amerika

Primul concert din America dupa 10 ani de pauza, de la Madison Square Garden (New York), din 2010, este motivul lansarii dublului DVD “Rammstein in Amerika” in septembrie 2015. Concertul vine la pachet cu un documentar regizat de Hannes Rossacher si un making-of de 20 de minute al albumului “Liebe ist für alle da”. Documentarul de doua ore “Rammstein in Amerika” dezvaluie lucruri inedite din arhiva privata a trupei, precum si filmari in premiera. Filmul, atent supravegheat de trupa, este o explorare cronologica a istoriei trupei, de la experienta impartasita de membrii trupei privind limitarile impuse turneelor, pana la alte oportunitati creative din spatele Cortinei de Fier, asa cum arata ea in Germania de Est si la explozia pe scena lumii ca eroi rock/metal dupa unificarea Germaniei.

Filmul urmareste primele incursiuni ale trupei in turneul american si in industria muzicala americana in anii ’90, munca cu David Lynch pentru soundtrack-ul filmului “Lost Highway”, succesul international in mass-media si in turneele internationale, care au inclus si arestul din ’99 in Massaschusetts a doi dintre membri, pentru ca elemente ale show-ului lor au fost considerate de politia americana “comportament desfranat si lasciv”.

Filmul ajunge si in culisele retragerii trupei din America, cu ocazia atacului terorist din 11 septembrie 2001 si la reintoarcerea dupa 10 ani, in 12 noiembrie 2010, pentru a concerta la Madison Square Garden. Alaturi de membri Rammstein, cativa renumiti artisti americani, printre care Iggy Pop, Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Moby, Melissa Auf der Maur, Marilyn Manson, Kiefer Sutherland, Steven Tyler (Aerosmith), Jonathan Davis (Korn), CJ Ramone, Scott Ian (Anthrax), Slipknot, System of a Down, KISS si Taylor Momsen sunt printre protagonistii acestui film.

Filmate HD cu 14 camere si sunet 5.1 surround, cele 18 piese care au facut obiectul concertului ‘Live from Madison Square Garden’ sunt incluse integral in filmul concertului, alaturi de making-of-ul de 20 de minute al lui Paul Landers pentru albumul LIFAD, care ii invita pe privitori in studioul Sonoma din California, la sesiunea de inregistrari din noiembrie/decembrie 2008.

Filmul este prezentat in germana si engleza, cu subtitrari in germana, engleza, spaniola, portugheza, franceza, japoneza si rusa.

Track listing “Live From Madison Square Garden”:
01. Rammlied
02. B********
03. Waidmanns Heil
04. Keine Lust
05. Weisses Fleisch
06. Feuer Frei!
07. Wiener Blut
08. Frühling In Paris
09. Ich Tu Dir Weh
10. Du Riechst So Gut
11. Benzin
12. Links 2 3 4
13. Du Hast
14. Pussy
15. Sonne
16. Haifisch
17. Ich Will
18. Engel

Sursa: revolvermag.com