Detalii tehnice cu Paul Landers

Într-un interviu acordat revistei poloneze Magazyn Gitarzysta, printre multe detalii tehnice, Paul Landers laudă calitatea noului său set de chitară – Tech 21 Fly Rig PL1, spunând că este foarte satisfăcut de ea, prototipul acestui echipament fiind utilizat deja în timpul ultimului turneu şi al producţiei celui de-al şaptelea album. Construcţia Tech 21 Fly Rig PL1 se bazează pe SansAmp GT2, care a fost utilizat în înregistrarea chitarei pe albumul “Sehnsucht”.
Paul a confirmat faptul că vor concerta la majoritatea festivalurilor mari de anul viitor, dar datele pentru festivaluri vor fi anunţate la finele lunii octombrie. Concertele indoor sunt în curs de planificare.
Următorul pas este lansarea unui nou single şi a videoclipului, precum şi promovarea acestuia, având în vedere faptul că noul album va avea premiera în primăvara 2019. Despre noul album, Paul a declarat că va avea “sound-ul Rammstein binecunoscut şi mult iubit”.
Procesul de creaţie a noului album a fost lung şi complicat. Cei 6 băieţi au început să lucreze separat, în studio-urile lor de acasă, unde şi-au şlefuit ideile, iar mai târziu s-au întâlnit într-un studio unde au combinat aceste idei. În prezent, albumul e în faza de mixare, în timp ce trupa decide ce piese vor intra pe acest album. Au creat foarte mult material, dar aşa cum ne-am obişnuit deja, doar 11 piese vor intra pe album. Soarta celorlalte urmează a fi decisă.

Ca informaţie adiţională, putem spune că în timpul producţiei celui de-al şaptelea album, trupa a încercat să încorporeze sound-ul lor live în noul material. Asta poate însemna că tobele ar putea fi mai rapide şi că ar putea fi utilizat mai mult sound electronic, iar “Rammvier” pare să confirme această teorie.

Primăvara 2019 – album nou

Paul Landers a declarat pentru revista online musicradar.com: “După cum arată lucrurile în prezent, se pare că noul album va fi lansat anul viitor în primăvară.”
Întregul material poate fi citit AICI.

Noul album pe ultima turnantă

Site-ul oficial, rammstein.de, anunţă că înregistrările pentru partiturile de cor şi orchestră pentru albumul cu nr. 7 s-au încheiat. Acestea au avut loc la Minsk.
Albumul cu nr. 7 începe deci să prindă contur, semn că şi data lansării se apropie cu paşi repezi.

Revelion cu RAMMSTEIN

Rammstein au anunţat în mod oficial că se vor întoarce în Mexic după doi ani de absenţă, alegând plajele divine ale Mexicului, pentru a susţine două show-uri exclusive în Puerto Vallarta, în 31 decembrie 2018 şi 2 ianuarie 2019. Această experienţă unică este doar pentru un grup limitat de fani din întreaga lume, biletele fiind disponibile la acest AICI.

 

afis_mexico

Cu aceste două concerte, practic Rammstein pornesc la drum cu noul album, cel de-al şaptelea, care în prezent se află în ultima fază de producţie. Cu alte cuvinte, lansarea noului album va avea loc înainte de finalul anului 2018, iar fanii mexicani vor asculta în premieră noile piese.

 

Chitaristul Richard Kruspe a declarat anul acesta în aprilie pentru publicaţia Metal Hammer:

„Dintr-un motiv sau altul, simt că acesta este ultimul nostru album. E doar un sentiment, s-ar putea să mă înşel, dar la acest moment simt că aceasta este ultima noastră lovitură.”

Noutati despre noul album

Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy, Lindemann) a confirmat într-un interviu recent că Rammstein a terminat înregistrarea noului album. Acesta a fost înregistrat în studiourile La Fabrique, lângă Nîmes, în Franța. Urmează partea de post-producție/mix/master, iar lansarea noului album este așteptată la finele anului 2018 sau la începutul anului 2019.

Galerie foto de la inregistrari.

Lindemann & Hänsel & Gretel

Teatrul Thalia din Hamburg a găzduit weekend-ul trecut, în 14.04.2018, premiera spectacolului “Hänsel und Gretel”, o adaptare modernă a basmului clasic al Fraţilor Grimm, pusă în scenă de regizori estonieni, o satiră la adresa consumerismului absurd, unde copiii nu sunt expuşi foametei, ca în opera originală, ci sunt obezi, dar părinţii renunţă la ei, întocmai ca în opera originală. Coloana sonoră a spectacolului a fost compusă de Till Lindemann, Peter Tängtren şi Clemens Wijers, iar piesele compuse de aceştia, despre care putem spune că sună foarte bine, vor face parte din cel de-al doilea album Lindemann, care va fi lansat în data de 14 aprilie 2019. Spectacolul îmbină imagini, emoţii, umor, poezie, muzică şi perversiune într-o poveste actuală şi grotescă.

Interviuri

Întrucât membrii trupei au dat recent o serie de interviuri cu ocazia turneului de vară, spicuim în cele ce urmează câteva din ideile importante desprinse din interviul dat de Paul Landers revistei „Metal Injection” şi de Richard Z. Kruspe revistei “Loudwire”:

Paul

Întotdeauna a fost o reală plăcere să cânte live, în faţa multor oameni, dar el ar prefera acum să lucreze la noul album. Rammstein lucrează în acest moment la noul album, dar unora dintre ei le place să cânte live, din acest motiv au ales să aibă un scurt turneu în perioada verii, dorind să mulţumească pe toată lumea.
Au o frumoasă chimie la acest moment, se iubesc unii pe alţii mai mult ca oricând şi se simt bine să facă muzică împreună.
Unele trupe pot compune în timpul turneelor, dar ei sunt germani şi fac un singur lucru: dacă trebuie să cânte live, se setează pe live şi doar asta fac.
După terminarea turneului vor avea o scurtă vacanţă de vară, iar în septembrie se vor întoarce în studio, pentru a continua să lucreze pentru noul album, pentru care au deja 30 de piese compuse.
Rammstein caută elemente noi în muzica lor, dar rămân pe aceeaşi linie în privinţa chitarelor şi a tobelor, nu vor să facă schimbări majore precum Linkin Park de exemplu, care şi ei încearcă lucruri noi şi este foarte bine, dar în opinia lui Paul este prea mult… ar încerca lucruri noi, dar nu s-ar duce prea departe de esenţă. Când ai stilul tău nu poţi schimba muzica artificial.
În privinţa videoclipurilor, atunci când compun o piesă nouă, uneori văd şi clipul potrivit piesei. Pentru Paul, un videoclip bun trebuie să adauge ceva piesei. Uneori, un videoclip face piesa mai slabă şi te distrage de la muzică, dar în cel mai bun caz face muzica mai bună şi ei asta încearcă să facă prin videoclipurile lor.
Când pregătesc un videoclip, studiază mai întâi ideile şi condiţiile regizorului, apoi discută cu regizorul. Alteori se întâmplă ca ei să aibă o idee pentru un clip, cum a fost cu Keine Lust, ideea de a fi graşi venind de la Schneider, apoi caută regizorul care poate materializa ideea pe peliculă.

Richard

La început, i-a fost puţin teamă să se întoarcă în studio, pentru a lucra la un nou album, pentru că un nou album este mereu o provocare pentru ei. Acum doi-trei ani au făcut o înţelegere: să se concentreze doar pe cinci piese. La acest moment, neavând niciun contract cu nicio casă de discuri, se simt liberi ca păsările cerului, nu există presiune din exterior pe ei pentru a face anumite lucruri în ceea ce priveşte noul album. În acel moment şi-au propus să compună doar cinci piese şi au început acum doi ani cu repetiţiile, iar după doi ani se află la punctul în care au cam 28 de idei. Simte că e ca un miracol ce se întâmplă, se simt ca la începuturile Rammstein, când erau foarte entuziaşti să compună. Dupa 20 de ani, intr-o trupă te mai saturi de anumite lucruri, dar ei sunt foarte entuziaşti şi lucrând la album, Richard avea sentimentul că abia aşteaptă să vină dimineaţa şi să meargă în studio.
Apropos de declaraţia lui recentă, cum că „Rammstein e ca o căsătorie fără sex”, declară că au făcut terapie de grup, care pe Richard l-a ajutat de-a lungul timpului să înţeleagă cum funcţionează o echipă şi în cadrul terapiei au conversat mult, au comunicat foarte mult. Au fost momente cu suişuri şi coborâşuri, când a vrut să renunţe, dar a văzut o imagine de ansamblu, care l-a făcut să înţeleagă că a meritat efortul, a înţeles că dacă trec peste ego-urile lor, atunci ajung la ceva frumos, decât să se lupte pentru ego-urile lor.
Pentru el, dacă tot vorbim de „căsătorie fără sex”, „orgasmul” este atunci când toate bucăţile se îmbină perfect pentru a da naştere unei piese, este creaţia în sine. E o plăcere şi e bine pentru ego-ul tău să cânţi live, dar acel moment când toate elementele se îmbină perfect pentru a da naştere unei piese este minunat şi asta îl face să fie un muzician.
În timpul concertelor trebuie să menţină un echilibu între show-ul consacrat cu foc şi muzică, este un echilibru fin la care lucrează mereu, pentru că show-ul poate depăşi muzica şi se pot transforma uşor în clowni de circ.
La acest moment doresc să schimbe echipa de producţie, chiar dacă au lucrat cu o echipă foarte bună, doresc să schimbe ceva, poate şi pentru că ar putea fi ultimul album pe care îl scot. Se simt pregătiţi să schimbe felul de a înregistra, au o viziune diferită asupra muzicii lor, pe care vor să o împingă către o direcţie nouă şi va fi puţin cam tricky, pentru că pe de o parte vor o direcţie nouă, dar pe de altă parte nu vor să părăsească sound-ul Rammstein pe care l-au construit.
În ceea ce priveşte treaba cu „ultimul album”, Richard a simţit fiecare album ca fiind ultimul, chiar şi pe primul! Viaţa e plină de surprize şi i-a dat lecţii diverse. A fost un moment când şi-a spus că nu va cânta pe scenă cand va avea 50 de ani şi iată că tocmai a împlinit 50 de ani, deci viaţa e plină de surprize.
Acum cinci ani, Jonas Åkerlund a venit cu ideea sa facă un film rock, iar pentru ei a fost prima oară când au abandonat controlul proiectului, pentru că prea erau implicaţi în toate lucrurile. Jonas a avut o viziune şi a făcut acest film incredibil, Rammstein Paris. Iniţial, lui Richard i s-a părut prea rapid totul, avea dureri de cap, dar până la urmă s-au hotărât să facă aşa cum a vrut Jonas, care a fost foarte convingător cu ei, iar acum Richard e bucuros pentru ceea ce a ieşit. A fost pentru prima oară când a putut vedea un show Rammstein, la cinema, când filmul a fost proiectat pe marile ecrane. S-a simţit ca în mijlocul propriului show, a fost pentru prima oară când l-a putut vedea.