Locul 1 in topuri

Rammstein a urcat cu noul album 2019 pe locul 1 în 14 ţări: Germania, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia şi Elveţia.
Trupa este pe locul 5 în Suedia, Marea Britanie, Italia, Spania, Australia, Cehia, Letonia şi Lituania.
Prezentul albumul are un succes aparte, întrucât a intrat direct pe locul 9, în SUA, în topul Billboard, fiind astfel prima oară în top 10 Billboard.
În prima săptămână de la lansare, Rammstein au vândut aproximativ 270.000 de copii ale albumului doar în Germania, fiind astfel cel mai mare succes al trupei de până acum.
În prezent, videoclipurile „Deutschland” şi „Radio” au peste 150 milioane de vizualizări, iar pe 28 mai a fost lansat videoclipul „ Ausländer”, care până la ora actuală are peste 8 milioane de vizualizări!
Albumul Rammstein 2019 a fost produs de producătorul berlinez Olsen Involtini şi de Rammstein, într-un studio din Provence, lângă Avignon.

Sursa: www.waz-online.de

R+ în turneu

Rammstein a demarat în forţă noul turneu de stadioane din 2019, cu două repetiţii la Gelsenkirchen, Germania, pe stadionul Veltins Arena al celebrei echipe de fotbal Schalke 04, în 24 şi 26 mai 2019. LIFAD Romania a participat la repetiţia din 26 mai, prin doi reprezentanţi, repetiţie despre care vom reveni ulterior cu detalii. Au urmat primele două concerte ale turneului la Gelsenkirchen în 27 şi 28 mai, continuând cu Barcelona pe 1 iunie. Următorul concert va avea loc în Elveţia, la Berna, în 5 iunie. În plus, faţă de concertele stabilite până acum, întrucât turneul este sold-out, iar cererea de bilete este încă foarte mare, Rammstein a mai anunţat un concert în Tampere, Finlanda (Ratina Stadion), pe 9 august.
Vă reamintim că pentru acest turneu, echipa Rammstein a fost dublată, la 200 de oameni, incluzând ingineri de scenă, pirotehnişti, sunetişti etc. Scena, care este cea mai mare de până acum, este transportată cu un număr impresionant de aproximativ 62 de tiruri.
Ca noutate live în acest turneu, pe lângă 9 din cele 11 piese ale noului album Rammstein 2019, avem “Heirate mich” şi “Rammstein”, care nu au mai fost cântate live din 2001, respectiv 2005. “Sonne” şi “Rammstein” beneficiază de o pirotehnie specială, extrem de puternică, iar “Puppe” şi “Mein Teil”, de una extremă. Versiunea piano a “Engel” (Scala & Kolacny brothers cover) este foarte frumoasă şi interactivă şi are loc pe o scenă secundară, în public, de la care Paul, Richard, Flake şi Oliver “navighează” pe bărci pneumatice, cu ajutorul publicului, spre scena principală.

 

Setlist-ul repetiţiilor şi al turneului este până acum următorul:
Intro
1. Was ich liebe
2. Links 2-3-4
3. Sex (live debut)
4. Tattoo (live debut)
5. Sehnsucht
6. Zeig dich (live debut)
7. Mein Herz brennt
8. Puppe (live debut)
9. Heirate mich
10. Diamant (live debut)
11. Deutschland (Remix by Richard Kurspe, live debut)
12. Deustchland (live debut)
13. Radio (live debut)
14. Mein Teil
15. Du hast
16. Sonne
17. Ohne dich

18. Engel (Scala & Kolacny brothers cover)
19. Ausländer (live debut)
20. Pussy

21. Rammstein
22. Du riechst so gut
23. Ich will

După 10 ani

Astăzi, 17 mai 2019, este ziua îndelung așteptată de comunitatea Rammstein din întreaga lume, ziua lansării noului album Rammstein “neintitulat” 2019.

Pagina Rammstein de facebook citează:
“Rammstein are releasing their long awaited seventh studio album!

Follow the fire! Catch the Rammstein truck on its tour through Germany. Meet fans, listen to the album and win tickets for the stadium tour:
truck.rammstein.com

17 May: Berlin (DE)
18 May: Hamburg (DE)
19 May: Apeldoorn (NL)
20 May: Darmstadt (DE)
21 May: Brussels (BE)
22 May: Munich (DE)
23 May: Dresden (DE)
24 May: Katowice (PL)
25 May: Vienna (AT)

#RAMMSTEINSTREICHHOLZ”

foto: facebook.com/Rammstein

Camionul Rammstein, care transportă un chibrit imens, de 1,5 tone, poate fi urmărit AICI.

De asemenea, începând de azi, noul album Rammstein poate fi ascultat și pe Spotify.

Audio RADIO

Videoclipul “Radio” va fi proiectat pe un perete din cartierul central Berlin Mitte, strada Prenzlauer Alee, joi, 25.04.2019, la ora 20.55 pm (CET). Video-ul va fi proiectat fără sunet, complet mut. Cine doreşte să şi audă, va trebui să aducă un radio sau telefon şi să comute pe Radio Eins (www.radioeins.de) sau pe urmatoarele statii radio:
USA: Octane
Marea Britanie: Kerrang
Olanda: KINK
Belgia: Studio Brussels
Belgia: Classic 21
Austria: Radio 88.6
Danemarca: My Rock
Serbia: Radio 202
Polania: Antyradio
Mexic: ALFA RADIO
Norvegia: Radio Rock
Spania: Rock FM

RADIO

Canalul oficial Rammstein de Youtube, cât și pagina de Facebook a trupei, anunță premiera următorului videoclip, “Radio”, care va avea loc vineri, 26 aprilie 2019, la ora 12.00, ora României (ora 11,00 CET). “Radio” este atât a doua piesă din tracklist-ul noului album Rammstein, care va fi lansat în data de 17 mai 2019, cât și al doilea extras pe single al acestui album.

Detalii privind noul album

Site-ul oficial dezvăluie informațiile despre noul album, a cărui copertă minimalistă, albă, cu un chibrit neaprins pe ea, este prezentată astfel:

 

Albumul Rammstein 2019 este neintitulat, are un conținut standard de 11 piese și va fi lansat în 17 mai 2019, în 3 formate, cu următorul tracklist:

1. DEUTSCHLAND 05:26
2. RADIO 04:37
3. ZEIG DICH 04:16
4. AUSLÄNDER 03:52
5. SEX 03:56
6. PUPPE 04:33
7. WAS ICH LIEBE 04:30
8. DIAMANT 02:33
9. WEIT WEG 04:19
10. TATTOO 04:10
11. HALLOMANN 04:09

Ediția standard: digipak – 4 coperți și booklet cu 16 pagini

Ediția specială: digipak (format vertical) – 12 coperți și booklet cu 28 de pagini

Ediția dublu LP:
2 viniluri, cu 6 postere

Canalul oficial Rammstein de Youtube adaugă zilnic samplere ale pieselor albumului:

Tribut Rammstein la Brasov

În data de 15 iunie, la Braşov, va concerta una dn cele mai apreciate trupe tribut Rammstein, în clubul Rockstadt. Este vorba de trupa Rammsturm din Ungaria, care are la activ sute de concerte susţinute în Ungaria, Austria şi Serbia.
Mai multe detalii despre activitatea trupei şi despre eveniment puteţi afla din pagina de facebook a evenimentului.
Preţ bilete: presale 30 de lei, primele 100 de bilete; general, 40 de lei.

Vă aşteptăm la concert în număr cât mai mare!

Till & Richard la interviuri

Într-un interviu acordat recent revistei ruseşti Zhara Magazine, Till Lindemann a declarat:

„nu cred că va fi ultimul album. Am muncit atât de mult, avem atât de multă muzică, atât de multe piese, că practic suntem gata pentru următorul album”.

(traducerea integrală a interviului va urma în curând)

Richard Kruspe a făcut recent un „Instagram streaming”, răspunzând la o serie de întrebări. Iată răspunsurile:
– trupa a investit foarte mult în show-urile live care vor urma; scena va fi mai mare ca oricând;
– în prezent, trupa repetă intens în fiecare zi în Berlin, pregătindu-se pentru turneu;
– vor fi 5 videoclipuri. Filmarea pentru ultimul a fost finalizată acum o săptămână, dar Richard nu a dezvăluit cine este regizorul;
– au filmat unul din videoclipuri la Capetown, în Africa de Sud. Piesa clipului este „mai uşoară” sau mai „blândă pentru inimă” decât „Deutschland”, dar tot cool;
– au investit o grămadă de bani în fiecare videoclip şi fiecare dintre acestea este diferit de celălalt;
– videoclipul pentru „Deutschland” a fost filmat într-o săptămână. Trupa a participat activ în fiecare zi, iar după terminarea filmărilor, toţi şase membrii au răcit;
– versurile piesei „Deutschland” au fost scrise de Till şi Richard, mai ales de Richard;
– va urma un making-of al „Deutschland”, dar nu se cunoaşte o dată anume;
– Richard a fost cu adevărat îngrijorat să poarte o uniformă nazi, pentru că e o chestiune foarte delicată pentru poporul german şi trupa a ezitat dacă e bine sau nu să includă acea scenă în videoclip;
– acum Richard fumează mai puţin de un pachet de ţigări pe zi.
(sursa: Rammstein Belgia)