Ich Tu Dir Weh

ce apare la tv sau pe net in materie de clipuri...

Moderator: Cristina

User avatar
Mihnea
Stabshauptmann
Stabshauptmann
Posts: 338
Joined: Wed Sep 16, 2009 9:02 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Post by Mihnea »

Freezerator, cred ca esti cam dur..
Vad ca nu esti singurul care crede ca Rammstein nu ar trebui sa faca clipuri live. Eu nu am nimic cu ele si chiar cred ca sunt necesare. Doar fiindca si alte trupe fac clipuri live nu inseamna ca un clip live arata ca trupa nu mai are idei.
Odata si odata tot trebuia facut un film care sa-i arate pe scena. Genul asta de imagini nu pot fi filmate la un concert normal. Si sper ca glumeai cand spuneai sa ia femeia sa o taie :D Doua clipuri consecutive cu mature content nu ti se par destule? :lol:
Am vazut de cand ti-ai postat review-ul ca nu iti place Wiener Blut, dar macar va avea o poveste ca doar nu vin intr-un castel sa cante :lol:
Si ultimul lucru.. Cum sa nu fie Liebe ist für alle da un album de ramas-bun? Este cel mai bun album al lor de pana acum sau categoric al doilea cel mai bun.
Wir woll'n eure Hände seh'n!
Mâinile sus!
Wir woll'n in Beifall untergeh'n!
User avatar
Sylar
General
General
Posts: 2821
Joined: Wed Sep 16, 2009 8:00 pm
Location: chick-a-go

Post by Sylar »

o fi cel mai bun..dar eu tot mai sper ca Till sa prelungeasca cu 2-3 ani varsta retragerii

cat despre clip imi mentin pareea..e destul de ciudat,dar e bun...de fapt,cam asa m-am simtit si cand am vazut pt prima oara clipul la Keine Lust
Ponta n-a plagiat.Ponta a facut cover.

"Constantin Cristian: eu stiu o troopa care de ani de zile scoate albume da uita sa si cante pe ele!"
nessie
Feldwebel
Feldwebel
Posts: 134
Joined: Sat Nov 28, 2009 5:11 pm
Location: Transylvania ^^

Post by nessie »

Sincer? :D Mie mi-o placut...
o avut un aer asa...futuristic, mult mult argintiu :D
Dar Till, senzational ca de obicei.
Mi-o placut f. mult mimica lui :X

I-as da un rating...4 stelute din 5 :D
Ohne dich kann ich nich seit..
User avatar
rocky_stein
Oberstleutnant
Oberstleutnant
Posts: 670
Joined: Wed Sep 16, 2009 9:13 pm
Location: pierdut in zid

Post by rocky_stein »

daca videoclipul ar fi spus povestea (deci ar fi fost unul obisnuit) atunci rammstein nu ar mai fi fost ceea ce nu incearca ei sa fie. eu cred ca e mixul perfect, versuri, melodie, imagine.
Ich hass das Menschen.........
"Stillgestanden in der Brust
Ein totes Herz ist kein Verlust
Rührt euch nicht!"
User avatar
HeRR_LinTheMann
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 37
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:23 pm
Location: Cluj-Napoca

Post by HeRR_LinTheMann »

nessie wrote:Dar Till, senzational ca de obicei. [...] I-as da un rating...4 stelute din 5 :D
6 din 5, din partea mea. Il admir foarte mult pentru omul care este, dar mai ales pentru felul lui de a fi ca artist: jocul sau de scena, vocea lui... Pot spune ca aspectul lui din clipul asta este " uber-cool" :lol: si cel mai mult imi plac "ochii glaciari" (cum a spus Cristina). Au facut f. buna treaba baietii, impreuna cu Akerlund. Abia astept sa vad urmatorul clip. Una din fazele care mi-au placut din clip este la min. 2:50.

Ah, cum a zis si Cri5tihp93, imi place faptul ca prim-planurile cu Till ii arata fata asa cum este, ne-machiata ne-retusata ne-nimic. E admirabil faptul ca se arata publicului asa cum e. (dau un exemplu: am vazut-o pe lady gaga in pokerface si mi-am spus "ah ce tipa tare", dar cand am vazut-o la nush ce gala de premiere si in alte locuri am zis ca nu e aceeasi persoana cu cea din videoclip, la cat de nasoala era). Nu o compar cu Till, nici nu as putea, dar consider un gest curajos si abmirabil de a te arata publicului asa cum esti, fara sa te ascunzi in spatele carcaselor de machiaj. Oamenii afla oricum adevarul, ii pot vedea pe artisti fara machiaje; doar de aia exista paparazzi.
Wohin gehst du,
hier ist nichts mehr frei

Das ist mein Land!
User avatar
Sylar
General
General
Posts: 2821
Joined: Wed Sep 16, 2009 8:00 pm
Location: chick-a-go

Post by Sylar »

off topic:legat de Lady Gaga..poate tu nu o compari cu Till..dar pentru mine Lady Gaga este penrtu muzica pop ceea ce era Till Lindemann pt genul industrial in perioada Sehnsucht(adica ceva nou,socant si al naibii de bun)
Ponta n-a plagiat.Ponta a facut cover.

"Constantin Cristian: eu stiu o troopa care de ani de zile scoate albume da uita sa si cante pe ele!"
User avatar
Akasha
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 18
Joined: Sun Dec 20, 2009 12:10 am
Location: Reghin

Post by Akasha »

HeRR_LinTheMann sunt de acord cu ce spui si tu si Cri5tihp93 despre prim-planurile cu till ca isi arata fata asa cum este fara machiaj fara retusuri... de ce si- ar ascumde imperfectiunile fata de public...doar este om ca noi toti cu imperfectiuni si cred ca lui nici nu ii pasa prea mult de chestiile astea daca i se vad imperfectiunile sau nu...
Freezerator
Stabsgefreiter
Stabsgefreiter
Posts: 114
Joined: Wed Sep 16, 2009 8:28 pm

Post by Freezerator »

Eu refuz sa cred ca LIFAD este un album potrivit de ramas bun. Ar trebui sa-l compar cu "Sound of perseverance" de la Death, care fatza de albumele premergatoare lui, iese in evidenta in mod clar. Lifad-ul, pe langa Mutter sau Herzeleid sau chiar Reise Reise, nu prea are sorti de izbanda. LIFAD este un fel de Death Magnetic, in sensul ca albumul e piperat cu un amalgam bogat de condimente cam de pe toate albumele antecedente lui. Eu il vad ca pe un album experimental, un album ce trebuie sa satisfaca pe toata lumea, pentru ca trebuie sa recunoastem ca de la Reise Reise incoace Rammstein nu mai e ca inainte. Tot ce e clasic Rammstein sunt primele 3 albume, asa cum la Metallica clasice sunt primele 4-5 albume, asa cum la Iron Maiden clasice sunt primele 7 albume (lista poate continua). Reise Reise si Rosenrot sunt diferite, insa au ceva special, in sensul ca nu repeta ceea ce a fost inainte, nu incearca sa-si imite clasicele (asa cum au facut Kreator cu albumele Terrible Certainty si Extreme Aggression). LIFAD-ul uneste tot...deci gasesti toata esenta albumelor Rammstein precedente la un loc. Cu alte cuvinte, nu e un come-back propriu-zis. "The Antichrist" este un album de come-back pt Destruction, "Violent Revolution" pt Kreator, "Christ Illusion" pt Slayer, "Brave New World" pt Iron Maiden etc. Astept albumul Rammstein ce va fi mai dur decat Herzeleid si mai melodic decat Sehnsucht. Mutter nu poate fi intrecut.
User avatar
HeRR_LinTheMann
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 37
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:23 pm
Location: Cluj-Napoca

Post by HeRR_LinTheMann »

M-am speriat sa nu lovesc ceva puncte sensibile cu lady gaga (si mie imi plac melodiile ei, mai ascult ocazional :oops: ) dar nu comparam talentul ei de a canta. Comparam look-ul ei pe scena si cel in viata de zi cu zi. Aia era ideea. Intr-adevar, e si ea un fenomen. Ceea ce e bine :D Deci nu sunt singurul de pe forum care asculta si gaga...

Legat de clipul ITDW... pe alocuri suna cam dubios fiind o varianta prescurtata a melodiei, care in original tine 5:01 min. Nu vi se pare?
Wohin gehst du,
hier ist nichts mehr frei

Das ist mein Land!
User avatar
Sylar
General
General
Posts: 2821
Joined: Wed Sep 16, 2009 8:00 pm
Location: chick-a-go

Post by Sylar »

la fel de dubioasa e si versiunea video la Keine Lust care e prelungita cu 2 minute
Ponta n-a plagiat.Ponta a facut cover.

"Constantin Cristian: eu stiu o troopa care de ani de zile scoate albume da uita sa si cante pe ele!"
User avatar
Cri5tihp93
Stabsgefreiter
Stabsgefreiter
Posts: 99
Joined: Wed Dec 16, 2009 2:05 pm
Location: Bucuresti

Post by Cri5tihp93 »

Ma bucur sa sunteti de acord cu mine :D . Este frumos si chiar este frumos. Tipic Rammstein , nu joaca un rol , nu nimic , sunt ei , baietii rai, nemti nebuni. Nu stiu de ce am senzatia ca o sa emigrez in Germania 8) bine dupa ce termin studiile si invat germana. Am vazut ca se vorbeste pe aici ca LIFAD este un album de ramas bun? Adica gata? Ende?
Du riechst so gut
du riechst so gut
ich geh dir hinterher
du riechst so gut
ich finde dich
- so gut
ich steig dir nach
du riechst so gut
gleich hab ich dich

Jetzt hab ich dich
User avatar
Cristina
webmaster
webmaster
Posts: 4057
Joined: Wed Sep 16, 2009 12:49 pm
Location: Brasov
Contact:

Post by Cristina »

A-l considera pe Åkerlund un regizor ieftin sau a gandi despre LIFAD ca nu este un album Rammstein veritabil si comparabil cu Mutter sau cu Herzeleid (chiar daca nu atat de bun ca Mutter, dar la mare inaltime) mi se pare ori cautarea nodului in papura (ca sa ne satisfacem instinctul de carcotasi) ori este urgent necesar de a-i vedea live, pentru a intelege cum suna LIFAD in concert si cam la ce nivel ne situam cu acest album cand vorbim de muzica.

Daca astept la "Weidmanns Heil" sa alerge oamenii prin padure cu pustile in mana la vanatoare de caprioare sau daca la "Ich tu dir weh" astept sa-i vad taind femei in bucati, mi se pare banal sau lipsit de imaginatie si de surpriza pe care Rammstein tocmai ti-o ofera la fiecare video: o poveste pe ecran care in genere nu are a face direct sau explicit cu povestea cantecului (cu mici exceptii, cum e "Benzin" sau "Keine Lust").
Nu inteleg de ce sa deranjeze atat de mult un clip turnat pe o scena si exceptional turnat? Doar ca nu se apuca ei sa explice in imagini ce canta acolo? Foarte bine! Sa nu uitam ca "Ich tu dir weh" este un clip al unei piese cu probleme, cenzurata. Clipul a avut mai multe versiuni si in final a iesit asta. Probabil si din aceste considerente, de cenzura. Dar dati-mi voie sa va contrazic pe toti care sunteti nemultumiti de clip, pentru ca Åkerlund a avut mereu idei excelente, iar daca face SI clipuri in care se scot in evidenta defecte sau uratul din oameni, nu este singurul care face asta si uratul este din pacate un subiect comun si cotidian.
Salut inca o data ideea lui de a-i imortaliza pe o asa scena si cu asa un decor, pentru ca nu prea vezi asa ceva in sute de concerte.
"Pussy" daca s-a vrut a fi porno si socant, este foarte bun pe felia lui. Cadrele si montajul sunt perfecte.

"in clipul ala baietii vor sa arate ca ei f** si tu nu. Punct!" Nu mi-a trecut nici o clipa asa ceva prin cap. De ce sa arate doar ca ei fac sex si ceilalti nu? De unde si pana unde, cand sexul este o actiune comuna si banala oriunde in lumea asta?

Si nu inteleg de ce se vorbeste despre LIFAD ca despre albumul lor de ramas bun. Chiar daca Till a spus ca vrea sa se retraga la 50 de ani, nu cred ca deja se pune problema de asa ceva! Nici nu vreau sa aud si nici nu-mi pun problema vreo clipa ca LIFAD ar fi gandit ca un album de ramas bun.
Rammstein, chiar daca sunt sau nu intr-o stare euforica, nu au de ce sa-i dea un sut in fund lui Åkerlund, pentru ca la nivelul la care sunt acum, canta cu casele inchise, vand de milioane de euro si nu cred ca au vreun motiv de ingrijorare.

Daca ma gandesc bine, mai toate trupele din lumea asta au "bafta" asta: sa se spuna ca doar primele lor albume sunt clasice, restul mixturi, slabaturi etc. Imi aduc aminte de prieteni de-ai mei nemultumiti de "Meds" al lui Placebo si bombanind intr-una ca nu e ca "Placebo" sau ca "Black Market Music". Ba este senzational! Asa si LIFAD! SENZATIONAL, ca si ultimul clip. :)
Last edited by Cristina on Tue Dec 22, 2009 10:39 pm, edited 2 times in total.
User avatar
HeRR_LinTheMann
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 37
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:23 pm
Location: Cluj-Napoca

Post by HeRR_LinTheMann »

Cri5tihp93, ar fi nasol ca LIFAD sa fie albumul de ramas-bun al trupei... Totusi, Till implineste pe 4 ianuarie 47 de ani, asa ca trupa ar mai avea 3 ani la dispozitie sa scoata un alt album (Till a zis ca la 50 de ani se retrage din muzica). Daca ar fi o perioada gen Reise Reise - Rosenrot, de numai 1 an diferenta intre albume, ar fi ceva bestial. Om vedea...

Sylar, se simte mai tare impactul scurtarii melodiei decat prelungirii ei, parerea mea. Si clip-ul de la Ohne Dich tine mai mult decat melodia in sine, fiind prezentata partea aia cand Flake incearca sa-i vindece piciorul lui Till, din cate imi amintesc. Parca se resimte mai puternic atunci cand melodia e mai scurta decat varianta originala...
Wohin gehst du,
hier ist nichts mehr frei

Das ist mein Land!
nessie
Feldwebel
Feldwebel
Posts: 134
Joined: Sat Nov 28, 2009 5:11 pm
Location: Transylvania ^^

Post by nessie »

(dau un exemplu: am vazut-o pe lady gaga in pokerface si mi-am spus "ah ce tipa tare", dar cand am vazut-o la nush ce gala de premiere si in alte locuri am zis ca nu e aceeasi persoana cu cea din videoclip, la cat de nasoala era).
ma abtineam de la inceput sa aduc numele gaga in discutii
(ar fi o porcarie sa spun ca ma pot limita la un singur gen. gaga e gaga, wth)
mie mi se pare ca ich tu dir weh...e...gaga...e...crazy!
eu una sunt multumita, foarte multumita de el:D
Ohne dich kann ich nich seit..
User avatar
HeRR_LinTheMann
Obergefreiter
Obergefreiter
Posts: 37
Joined: Thu Sep 17, 2009 5:23 pm
Location: Cluj-Napoca

Post by HeRR_LinTheMann »

nessie wrote:mie mi se pare ca ich tu dir weh...e...gaga...e...crazy!
:lol: :lol: replica saptamanii!
Wohin gehst du,
hier ist nichts mehr frei

Das ist mein Land!
Post Reply