R+ în turneu

Rammstein a demarat în forţă noul turneu de stadioane din 2019, cu două repetiţii la Gelsenkirchen, Germania, pe stadionul Veltins Arena al celebrei echipe de fotbal Schalke 04, în 24 şi 26 mai 2019. LIFAD Romania a participat la repetiţia din 26 mai, prin doi reprezentanţi, repetiţie despre care vom reveni ulterior cu detalii. Au urmat primele două concerte ale turneului la Gelsenkirchen în 27 şi 28 mai, continuând cu Barcelona pe 1 iunie. Următorul concert va avea loc în Elveţia, la Berna, în 5 iunie. În plus, faţă de concertele stabilite până acum, întrucât turneul este sold-out, iar cererea de bilete este încă foarte mare, Rammstein a mai anunţat un concert în Tampere, Finlanda (Ratina Stadion), pe 9 august.
Vă reamintim că pentru acest turneu, echipa Rammstein a fost dublată, la 200 de oameni, incluzând ingineri de scenă, pirotehnişti, sunetişti etc. Scena, care este cea mai mare de până acum, este transportată cu un număr impresionant de aproximativ 62 de tiruri.
Ca noutate live în acest turneu, pe lângă 9 din cele 11 piese ale noului album Rammstein 2019, avem “Heirate mich” şi “Rammstein”, care nu au mai fost cântate live din 2001, respectiv 2005. “Sonne” şi “Rammstein” beneficiază de o pirotehnie specială, extrem de puternică, iar “Puppe” şi “Mein Teil”, de una extremă. Versiunea piano a “Engel” (Scala & Kolacny brothers cover) este foarte frumoasă şi interactivă şi are loc pe o scenă secundară, în public, de la care Paul, Richard, Flake şi Oliver “navighează” pe bărci pneumatice, cu ajutorul publicului, spre scena principală.

 

Setlist-ul repetiţiilor şi al turneului este până acum următorul:
Intro
1. Was ich liebe
2. Links 2-3-4
3. Sex (live debut)
4. Tattoo (live debut)
5. Sehnsucht
6. Zeig dich (live debut)
7. Mein Herz brennt
8. Puppe (live debut)
9. Heirate mich
10. Diamant (live debut)
11. Deutschland (Remix by Richard Kurspe, live debut)
12. Deustchland (live debut)
13. Radio (live debut)
14. Mein Teil
15. Du hast
16. Sonne
17. Ohne dich

18. Engel (Scala & Kolacny brothers cover)
19. Ausländer (live debut)
20. Pussy

21. Rammstein
22. Du riechst so gut
23. Ich will